POM POM! POMISLI

Podeli me sa prijateljicama

Začeće se desilo nekog 28.06.2020 onako kako samo nas dve to možemo. U trenutku. Spontano. Preko poruka. 

Imale smo ideju. Zvučala je dobro. Bila nam je potrebna. 

Trebala nam je ta neka upaljena sijalica da nas vodi iz tunela, da opet sanjamo, maštamo, stvaramo. Ah, šta ćemo sve da stvorimo!

Ok. Ideja je tu, neki koraci su popisani ali ništa ne može da legne dok joj ne damo ime. Treba nam ime za naše čedo, našu ideju. Stojimo u mestu dok je ne imenujemo. 

Da li da joj damo duboko značenje? Ali drsko, progresivno, provokativno – čekaj, čekaj, pa treba da bude ok i za devojčicu od 12 i za ženu od 50. Uf. 

Ok, a nežno, ženstveno? – pa to ne leži baš našem senzibilitetu…

Mesec dana poruka i spiskova i premišljanja i crtkanja i žvrljanja i nadovezivanja i ništa. Pa da li stvarno mora da ima neko duboko značenje? 

Koji je to osećej koji želimo da ono izazove? Radost, zabavu, revoluciju, promenu? 

Mirta piše: ‘Bajkovito ili beznačajno, dat ćemo mu mi smisao, nešto poput zoom zoom, boom boom, pam pam, lupam sad… ‘

Bile smo blizu a da nismo ni znale – ali ne… Prolazimo još stotinak opcija i ništa da legne… Nastupa očajanje i onda se setimo da smo jednom pomenuli neki pompon ali nešto nismo bile sigurne… Klik – A POMPOM? 

Nakon hiljadu izgovaranja, nekako je leglo na jezik kao da je oduvek čekalo tu na vrhu da se skotrlja i izgovori punim plućima. POM POM – o da! I na kraju dana zašto POM POM?  Zato što nam izaziva osmeh. 

Paralelno smiljamo ime za firmu – ne sme ideja da ostane samo na papiru i u porukama. Nije lako dati život ideji, mora da se neguje i da raste, mora da se posveti vreme, energija, novac. Pomišljamo kako bi sve ta ideja mogla da se razvija i opet se razlete leptirići u stomaku na samu tu POMISAO. POMISLI samo šta bi sve mogle da stvorimo. To je to. To je ime naše firme. 

Jer POMISAO je začetak ideje. A Misao je ženskog roda. Ideja je ženskog roda. Kreativnost je ženskog roda. Želja. Strast. Ljubav. Moć. Pamet. Budućnost. Sve su ženskog roda. 

POMislile smo možemo da stvorimo nešto što će napraviti POMetnju. 

Da POMerimo granice. 

Tako se namestilo i da baš nakon devet i po meseci naša ideja ugleda dan i ozvaniči svoje postojanje osnivanjem firme POMISLI. I evo nas nakon dve godine rada, truda i negovanja naše ideje ona je spremna da te osvoji, a nadamo se i inspiriše da POMisliš šta je sve moguće. 

POMisli, Uvek
POMaže

Najpopularnije iz POM POM magazina

Najbolje prijateljice!

Bila sam joj najbolja prijateljica. Ili sam bar mislila da jesam. Imale smo ritual da se bar jednom svakog meseca nađemo, izležavamo , gledamo filmove, ...
Pročitaj više

POM POM! POMISLI

Jer POMISAO je začetak ideje. A Misao je ženskog roda. Ideja je ženskog roda. Kreativnost je ženskog roda. Želja. Strast. Ljubav. Moć. Pamet. Budućnost. Sve ...
Pročitaj više